• 06-34245992
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkwijze

Bij klein & krachtig staat het kind centraal en werk ik functioneel en hulpvraag gericht.

Kinderen kunnen zowel met, als zonder een verwijzing van huisarts of specialist aangemeld worden. Bij kinderfysiotherapie aan huis en kinderen met een chronische indicatie is een verwijzing wel noodzakelijk. Na aanmelding wordt geprobeerd om, in ieder geval, binnen 1 week een afspraak in te plannen.

Tijdens de eerste afspraak wordt informatie verzameld over de ontwikkeling tot nu toe en waar de kinderfysiotherapeut bij zou kunnen helpen. Door middel van observatie, onderzoek en gestandaardiseerde testen wordt een volledig beeld van de motorische vaardigheden en eventuele problemen verkregen. Hierbij wordt gekeken naar de kwantiteit (wat kan het kind) en naar de kwaliteit (hoe doet het kind het). Na het onderzoek worden de bevindingen besproken en wordt een advies gegeven. Wanneer het advies is om kinderfysiotherapeutische behandeling op te starten, volgt een behandelplan en wordt een vervolgafspraak gepland.

Kinderen van 0-2 jaar worden altijd aan huis onderzocht en behandeld. Baby’s en jonge kinderen zijn in hun vertrouwde omgeving vaak meer ontspannen en laten dan meer zien. Ook worden er vaak adviezen gegeven aan de ouders/verzorgers die dan direct in de thuissituatie toegepast kunnen worden zoals bijvoorbeeld de plaats van de box of het ledikantje ten opzichte van het licht, bij een baby met een voorkeurshouding. Kinderen die niet naar de praktijk kunnen komen, kunnen na overleg ook aan huis behandeld worden.

Kinderen van 2-18 jaar worden in de praktijk onderzocht en behandeld. Naarmate kinderen ouder worden, is het vaak uitdagender en functioneler om in de praktijk te oefenen. Indien nodig kan ook gebruik gemaakt worden van de oefenzaal en fitnessapparatuur van Fysiotherapie Noorderbad.

Samen met kinderen en hun ouders/verzorgers kijk ik naar de beste manier om een kind te helpen en te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Plezier in bewegen speelt hierbij een hele belangrijke rol. Door kinderen veel plezier en succes te laten ervaren, kan het zelfvertrouwen groeien en kunnen kinderen nieuwe vaardigheden aanleren. Het doel van de behandeling kan ook zijn om beter te worden in al bestaande vaardigheden, vaardigheden te behouden en achteruitgang in bewegen tegen te gaan, te herstellen van een blessure, meer te durven of bijvoorbeeld minder vaak te vallen. Ook krijg ik regelmatig de vraag van ouders/verzorgers of iets wel “normaal” is, zoals de stand van de voeten, een kromming van de rug of bijvoorbeeld een bult onder de knie. Bij dit soort vragen, kijk ik graag met u mee.

Elk kind is uniek en daarom is ook de begeleiding telkens anders, afhankelijk van de hulpvraag en de mogelijkheden. Komen we er niet helemaal uit of hebben we meer informatie nodig dan maak ik gebruik van mijn netwerk van huisartsen, jeugdartsen, kinderartsen, podotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist etc. Ook kan het zinvol zijn om te overleggen met bijvoorbeeld de leerkracht van school of de sporttrainer. In alle situaties wordt eerst uw toestemming voor overleg gevraagd.

 

Samenwerking

 

Kinderfysiotherapie  klein & krachtig en Fysiotherapie Noorderbad zijn beiden gevestigd in het Noorderbad. Door gebruik te maken van elkaars faciliteiten, specialistische kennis en vaardigheden kan, op een laagdrempelige manier, fysiotherapeutische zorg aangeboden worden van jong tot oud. 

Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een ouder/verzorger op hetzelfde tijdstip als zijn/haar kind behandeld wordt. Op dezelfde locatie, maar elk door een gespecialiseerde therapeut.

Samen met Ank Siebring van Podotherapie H&L biedt Elvira maandelijks een kinderspreekuur aan. Op dit spreekuur kunnen kinderen tot 18 jaar terecht die bijvoorbeeld pijnklachten aan de hakken, enkels, knieën of rug hebben, maar ook kinderen die regelmatig door hun enkel zwikken, moeite hebben met rennen of met het evenwicht bewaren. Gezamenlijk wordt gekeken waar de kinderen het meeste baat bij kunnen hebben en in overleg met ouders/verzorgers wordt, indien gewenst, een behandelplan opgesteld. Het spreekuur vindt plaats op woensdagmiddag en u kunt uw kind aanmelden via het aanmeldformulier. 

logo van kinderfysiotherapie praktijk Klein en Krachtig
© 2024 Klein & Krachtig. All Rights Reserved.